Dragii mei prieteni și cititori,
Primesc zilnic foarte multe mesaje de la voi, dar, oricât de mult mi-aș dori, nu reușesc să le citesc pe toate, iar de răspuns nici atât... Vă rog să nu considerați asta o lipsă de respect față de voi, însă efectiv nu am timp, iar paginile de Facebook sunt administrate doar de mine, nimeni altcineva nu are acces la ele.
Pentru toate gândurile frumoase pe care mi le trimiteți, pentru toate pozele și mărturisirile voastre, vă mulțumesc din inimă! Vă asigur de toată dragostea și prețuirea mea, dar și de faptul că tot ceea ce îmi împărtășiți este păstrat cu sfințenie, cu respect și cu recunoștință.
Nu știu cum aș putea să vă răsplătesc bunătatea și căldura sufletească pe care mi le oferiți zi de zi... Sper să reușesc prin postările și cărțile mele, prin cuvintele pe care vi le dăruiesc cu tot sufletul.
Voi încerca, în acest articol, să vă răspund la cele mai frecvente întrebări pe care mi le-ați trimis.
1. De unde pot achiziționa cei din străinătate cărțile mele (și alte cărți în limba română)?
Din România le puteți comanda la Bookzone, ei trimit cărți și în alte țări, dar le puteți comanda și la următoarele librării din străinătate:
Dacă mai cunoașteți voi și alte librării (din străinătate) care aduc cărți românești, vă rog să-mi spuneți și eu le voi adăuga la această listă.
2. Când voi publica următoarea carte?
Noua carte este deja la tipar, va fi disponibilă la începutul lunii august și se numește "Iubirea te învață".
3. Voi scrie continuarea cărții Fluturi?
Nu trece nici măcar o zi fără să mi se ceară să scriu continuarea poveștii... Recunosc, îmi este dor să retrăiesc povestea, îmi este dor de personaje, poate ar trebui să mă apuc de scris... 😊
4. Care sunt librăriile online pe care le recomand? Mi-ați mărturisit că în pandemie cărțile v-au salvat de la rutină și plictiseală și doriți să comandați cât mai multe cărți. Eu comand cărți de la:
Bookzone, Libris, Librex, Cărturești, elefant, Bestseller.
5. Mierea de manuka chiar este bună? Și pe care o recomand?
Da, mierea de manuka este foarte bună, eu am folosit mai multe variante, cel mai des pe aceasta Miere de manuka MGO 400, important este să alegeți un produs autentic și conform necesităților voastre. Vă ofer un link unde găsiți mai multe variante, puteți citiți despre fiecare în parte și puteți comanda de aici, sursa este foarte sigură: Miere de Manuka. Eu nu am încercat niciodată să conving pe cineva cu orice preț că această miere este bună și pentru nimic în lume nu aș recomanda un produs care nu este bun. Eu am testat-o, am dăruit-o câtorva persoane și vă pot spune că a fost foarte eficientă pentru imunitate și în tratarea infecțiilor cu stafilococ, helicobacter, ecoli, acnee și altele. Puteți citi părerile pro și contra ale consumatorilor care au comentat la această postare: Postare facebook despre mierea de manuka
6. Cum se poate publica o carte?
O carte poate fi publicată în regim propriu sau prin intermediul unei edituri.
- Publicarea în regim propriu înseamnă că autorul suportă toate costurile, decide tirajul și se ocupă personal de distribuția cărților. Însă vânzarea acestora poate fi dificilă, mai ales dacă nu este gestionată printr-un PFA sau SRL.
- Publicarea printr-o editură presupune că editura finanțează publicarea cărții, iar autorul primește un procent din vânzările fiecărui exemplar, conform unui contract stabilit între părți. Acest contract precizează tirajul, drepturile financiare și alte condiții de publicare. Veniturile obținute sunt impozitate conform legislației în vigoare.
M-ați mai întrebat și dacă merită să scrieți o carte... Bineînțeles!
Scriem, în primul rând, pentru noi înșine, pentru bucuria de a ne exprima gândurile, emoțiile, viziunea asupra lumii. Apoi, scriem pentru a împărtăși ceea ce simțim, pentru a lăsa o urmă, pentru a oferi ceva celor care rezonează cu noi.
Depinde de așteptările și motivațiile fiecărui scriitor. Dar dacă vă place să scrieți, nu ezitați, nu vă lăsați descurajați! Chiar dacă va exista doar un singur cititor care vă va citi și care va rezona cu scrierile voastre, merită să scrieți!
7. Cum să trecem mai ușor peste o despărțire? O întrebare care mi s-a adresat foarte des...
Acceptând. Acceptând că nimic nu este veșnic, că oamenii nu ne aparțin și că nici noi nu le aparținem altora. Acceptând că unele drumuri se despart pentru a face loc altor călătorii.
Și mai ales, învățând să facem din orice sfârșit un nou început.
O poveste de dragoste sau o prietenie nu sunt capătul lumii. Lumea continuă, viața merge mai departe, iar noi suntem datori să mergem odată cu ea.
Despărțirile dor, e firesc. Trebuie să ne dăm timp să suferim, să plângem, să ne vindecăm. Dar nu trebuie să ne izolăm, să ne învinovățim, să ne reproșăm că nu am fost suficienți, că nu am putut ține pe cineva lângă noi. Nu trebuie să blamăm viața pentru schimbările pe care suntem nevoiți să le facem, pentru ușile care se închid.
Pentru că vă asigur: oamenii care trebuie să rămână alături de noi, cei care sunt cu adevărat importanți, nu vor pleca. Ceilalți? Sunt doar trecători.
Și poate că tocmai în această trecere se află cel mai important adevăr: unii oameni vin în viața noastră ca să ne învețe ceva, ca să ne ajute să creștem, iar apoi, când rolul lor s-a încheiat, pleacă. Și e în regulă. Pentru că noi rămânem. Și ne reconstruim. Și mergem mai departe.
8. Ce puncte de atracție recomand în orașul Brașov?
De mult timp îmi doresc să scriu un articol amplu despre frumusețile Brașovului, un oraș istoric fermecător, plin de locuri speciale, dincolo de traseele turistice obișnuite. Am observat că mulți vizitatori se opresc doar la Biserica Neagră și Castelul Bran, fără să exploreze comorile mai puțin cunoscute, dar la fel de impresionante.
Brașovul este un oraș care trebuie descoperit pe jos, la pas, pentru a-i simți cu adevărat atmosfera și pentru a-i descoperi toate colțurile pitorești.
Ce să vizitezi în Brașov?
- Centrul Vechi – plin de clădiri istorice, muzee, restaurante și cafenele cochete. Dacă sunteți în zonă, vă recomand o oprire la restaurantul
Casa Hircher, unde veți găsi preparate delicioase într-un decor elegant.
- Strada Sforii – a treia cea mai îngustă stradă din Europa, un loc plin de farmec care merită străbătut măcar o dată.
- Tâmpa – urcați cu telecabina pentru o priveliște superbă asupra orașului, apoi, la coborâre, faceți o plimbare pe sub Tâmpa și, dacă vi se face foame, opriți-vă la restaurantul Sub Tâmpa, unde vă puteți bucura de preparate locale delicioase.
- Biserica Sfântul Nicolae din Șchei – una dintre cele mai frumoase biserici din Brașov, cu o istorie bogată. Aici se află și Prima Școală Românească, unde puteți vizita un muzeu impresionant, ce adăpostește cărți vechi și documente extrem de valoroase.
- Poiana Brașov – dacă sunteți pasionați de drumeții, vă recomand să mergeți pe jos până în Poiana Brașov pe drumul vechi care pleacă de la Pietrele lui Solomon. Odată ajunși în stațiune, urcați cu telegondola până pe vârful Postăvarul, unde vă puteți bucura de un peisaj spectaculos și de preparate delicioase la
Yager Chalet.
Când coborâți în Poiana Brașov, nu ratați cei mai buni papanași din zonă, la restaurantul
Altitude, situat în hotelul Ana Hotels Sport.
Dacă vă doriți deserturi de neratat vă recomand cofetăria
Cuptorul lui Robert, un loc unde veți găsi adevărate minunății dulci, imposibil de refuzat.
- Castelul Bran și satele Peștera & Măgura – dacă aveți timp, faceți o vizită la Castelul Bran, apoi luați-vă o clipă de respiro în satele Peștera și Măgura, două locuri pitorești care par desprinse dintr-o poveste. La restaurantul
Nobillis din Peștera, încercați tiramisu cu fructe de pădure, un desert delicios.
Și, dacă vă doriți o evadare în natură, vă recomand cu căldură Plaiul Foii (Zărnești), un loc de o frumusețe rară. Pentru cazare, încercați complexul
Casa Crăița, o oază de liniște, un loc de unde, cu siguranță, veți pleca doar cu promisiunea că veți reveni.
Brașovul nu înseamnă doar câteva obiective turistice celebre, ci și străduțe cu povești, oameni primitori, locuri unde timpul pare să stea în loc și experiențe care te fac să revii mereu cu drag.
9. Ce ritual de îngrijire a tenului am și ce produse folosesc?
Vă rog să țineți cont de faptul că fiecare tip de ten are propriile necesități, iar produsele trebuie alese în funcție de nevoile specifice ale pielii. Nu există un produs universal potrivit pentru toți, iar ceea ce funcționează pentru o persoană nu este neapărat ideal și pentru altcineva.
De asemenea, vă asigur că prețul ridicat și promovarea intensă nu garantează eficiența unui produs. Uneori, soluțiile cele mai potrivite nu sunt cele mai scumpe, ci cele care conțin ingredientele de care tenul vostru are cu adevărat nevoie. Vă recomand să citiți aceste două articole: Trend vs sănătate și Rutina mea de îngrijire a tenului.
10. Ce cărți pentru copii recomand?
Mulțumesc pentru recomandări,aștept cu nerăbdare noua ta carte !
RăspundețiȘtergereDraga Irina,
RăspundețiȘtergeream invatat foarte multe de la tine, datorita tie am descoperit mierea de manuka si sunt foarte foarte multumita de ea.Fetita mea nu a mai racit din 2017 de cand am aflat de aceasta miere de la tine.
Te admir pentru ca ai ramas la fel si ca ne oferi mereu lucruri frumoase si utile, ca ti-ai pastrat eleganta si integritatea, că nu esti la fel ca alte persoane publice care fac reclama la orice prostie si doar de dragul banilor.
Te imbratisez si iti doresc sanatate si fericire!
Cu drag, Raluca
Mulțumesc pentru răspuns! Aștept cu nerăbdare "Iubirea te învață" și visez de mulți ani sa te ne întâlnesc. Îți doresc inspirație și Doamne-ajută în tot ce faci!
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru tot ce am invatat de la tine!Mult succes!
RăspundețiȘtergere